Čtvrtek

07.01.2016 21:21

Tak včerejší den se nám děti už pořádně unavily. Středeční večer s ukládáním ke spánku byl pro mě překvapením. Měla jsem pocit, že nám někdo všechny děti vyměnil. Nebylo slyšet přebíhání z pokoje do pokoje, žádné prosby o prodloužení večerky, žádné potřeby k řešení. Po sprchách a pohledech začala celá chata už úplně rychle utichat. Někde jsem nestihla dát ani dobrou noc a už bylo slyšet klidné oddechování. Větší děti samy odložily knížky, tablety – zhasly a než jsme jim stihli vyhlásit také večerku, měly už dávno půlnoc.

Dnešní den to vůbec nevypadalo na pěkné počasí. Všude kolem dokola byla mlha. Přesto byly děti dnes rychle převlečené a připravné na lyže. Lyžovalo se a lyžovalo. Mlha nakonec tolik nevadila občas se i chtěla ztratit, se zmrzlejším sněhem si všichni poradili a okolní lyžařské kurzy se nám skoro raději na sjezdovkách vyhýbaly – určitě věděly, že jsme zvyklí na prázdné svahy, tak akorát se občas chvilku postálo na frontě na vlek. Také nechyběla pauza na svačinu a dobrou horkou čokáládu nebo teplý čaj.

Nechyběly ani ježdíky, sportovní soutěže a večer přišla na řadu soutěž: Ámosci hledají talent. Opět děti nezklamaly. Bavily vším možným a talent jim rozhodně nechyběl. Máme vše na videu i na fotkách. Fotečky se mi hromadí, ale nestíhám :-( Hned jak bude chvilka – máte je tu. A videa určitě přidám po návratu.

Zítra nás čeká poslední lyžování a na závěr závody. Balení, vyhlášení vítězů a udílení cen. Tak kdybych se nestihla ozvat – předem se omlouvám.

Jinak autobus pro nás v sobotu přijede v 10°°h. Naložíme a jedem. Určitě zase pošu zprávu, že vyjíždíme, ale předpokládáme návrat mezi 12.30 – 13.°°h.