Sobota, neděle

03.01.2016 13:59

My všichni všecny zdravíme :-)

Sobota:

Včerejší cesta nám rychle utekla a byla bez problémů. Po příjezdu nastalo velké vybalování, které mělo podobný průběh jako každý rok. Instrukce zněly jasně – menší děti si nic nevybalují a čekají až jim přijde vybalit vedoucí pokoje. Větší děti si vybalí a pěkně vše vyskládají do skříní. No – malé děti si převážně začaly vybalovat a velkým to přišlo zbytečné, protože by to pak musely zase balit za týden zpět do kufrů :-) :-) Nakonec jsme to všichni zvládli a pokojíčky byly připravené. Po večeři (zapečené brambory) se děti seznámily s bezpečností, s pravidly apod. Pak jsme zahájili celotýdenní hru: „Letní olympiáda Ámosků, aneb dobytí letního pólu“. Děti se rozdělily do družstev na hry a vymyslely si názvy: Crocksáči, Sněžní mistři a Snow fans“ :-) Poté se začaly z úst těch nejmenších ozývat žádosti o krátkou diskotéku, takže jsme si zatančili, vyřádili se a pak honem do postýlek, kde všechny děti začaly rychle usínat a my velcí mohli začít plánovat další den.

 

Neděle:

Dnes ráno vedoucí dne Ámosek musel budit v půl osmé celou chatu., protože všechny děti ještě spinkaly. Po snídani (borůvková marmeláda, šunka, sýr...) jsme se šli podívat po okolí a zjistit jestli je všude tak málo sněhu, jako u chaty. Našli jsme jednu menší sjezdovku, kam dnes vezmeme asi první tři oddíly a zkusíme, jak se nám tam bude zatím lyžovat (vlek – Zvon). Za chatou nám vůbec nezasněžují, ale je tam dost sněhu pro naše nejmenší, které se tam půjdou seznámit s chůzi na lyžích, s prvními pády a možná i jízdou :-) Vlek HSK už byl dneska rolbován, tak doufáme, že nám ho brzy pustí a Krakonoše také zasněžují. Kejnoš – dnes zasněžovat přestal :-( Uvidíme, doufáme.

Také jsme si už dnes stihli zahrát první soutěž z naší olympiády a to „Hod hůlkou do dálky“.

Teď dětičkám končí polední klid. No klid – hra na flétnu, skok z postele na postel, návštěvy na pokojích, někde ale i četba a hry na postýlce s panenkami. Půjdeme se nasvačit a honem do přeskáčů, protože vypadá, že se sem blíží něco jako mraky se sněhem.

Zatím se mějte krásně a nebojte, dětičky jsou vážně veselé, velcí se starají o menší, menší si užívají pozornosti a všichni jsou zase fajn :-) Radka